De do’s & don’t van een eigen sieradenlijn

 

Gezien de vele aanvragen die we ontvangen van startende sieradenlabels heb ik de belangrijkste punten op een rij gezet:

  1. Bezint eer ge begint.

Een eigen sieradenlijn beginnen lijkt lucratief, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het is niet alleen een kwestie van een mooi logo en een leuke website. Je moet goed nadenken over de designs en de verkoop. Aan wie ga je verkopen? Via de website direct aan de consument? of via verkoopkanalen (stenen winkels en tussenhandel)? Denk na over de marges en je budget voor inkoop en marketing. Gelukkig kennen sieraden inmiddels geen seizoenen meer!

  1. Aantallen.

Als je start met een nieuw merk heb je nog geen naam, maar je bent wel gebonden aan minimum aantallen voor productie (MOQ). Eigenlijk geldt bij zo ongeveer alle productiebedrijven en fabrieken een minima van circa 250 stuks per kleur/model. Omdat onze producties kleiner zijn kunnen we produceren vanaf 50 stuks per kleur/ model.

3. Productietijd

Productietijden kunnen soms wel oplopen tot 12 tot 16 weken. De productie vind plaats in het buitenland. Begin dus op tijd, zeker als je ook de technische tekeningen zal uitbesteden. Je krijgt namelijk te maken met sampling, productie en dan transport (en dus ook douane problematiek die wij gelukkig op ons nemen) en wie weet ook andere onvoorziene vertragingen. 

In drukke tijden kunnen productielijnen erg vol raken. Bijvoorbeeld in september als merken toch nog een extra productie willen voor de Kerst. Als je dan tijdens het sampletraject aanpassingen of veranderingen door wil voeren kan de vertraging oplopen omdat andere artikelen dan voor gaan in de productielijnen. 

“Let’s create together.”

Wil je graag meer weten? Neem contact met ons op via +31 6 43 43 44 94 of mail naar hello@anadylaagency.com